esmaspäev, 3. oktoober 2011

Milline on parim mäng?






Me mängime päevast päeva erinevaid mänge. Me loome uusi mänge ja uusi süsteeme lihtsalt selleks, et oleks kergem oma tööde või tegemistega toime tulla. Et elu tulebki võtta mängides, selles veenavad meid suurem osa edukaid ja elu enda jaoks vallutanud pädevikud.
Milline on aga selles kontekstis mängude mäng? Milline on mängude trend? Milline on parim mäng aastal 2011? Kolm parimat on siinjuures ära toodud, erinevate arvamuste ja näidete saatel.


Alustame tagantpoolt:


Koht nr 3.
Väärtuste Mäng e. "Mina olen parem kui sina"

Oled ehk märganud, et vähemalt ühel inimesel seltskonnast on sõnal väga suur kaal. Tema sõna austatakse ja tema ümber on koondunud mitmed, kes käituvad selle sõna järgi. Kui tahad, et ka sinu sõnal kaalu oleks, tahad oma sotsiaalse ringkonna liidriks saada, siis kasvata oma sotsiaalset väärtust. Kuidas? Behave. Käitu väärikalt. Pea sõna. Ole humoorikas. Ara lase end kõigutada. Ole vaimukas. Oska viisakalt paika panna sind vaimselt katsetavad isikud. Tee kompromisse, aga nii, et teine kompromissi osapool peab rohkem pingutama. Ole avatud. Ole positiivne. Ole konstruktiivne. Ole visioonikas. Ole tugev ja tugeva sõnaga.

Platvorm: Elu
Reeglid: Murduda ei tohi, kõik muu on lubatud.
Mängitavus: 6/10



Koht nr 2:

The Game. Ehk siis mäng. Ehk siis mäng kahe inimese, naise ja mehe vahel.

Ilma mänguta ei ole armastust. Flirt ja kõik sealt edasi kuni koos vananemiseni on mäng. Ja reeglid ei kohusta mängima ainult ühe partneriga. Kui oskad mängida ekspert-tasandil, zongleerid mitme prospektiga korraga ning tulemustest valid parima. Seda mängu ei kaotata-võideta ega iial ei mängita viiki. Sellest saadakse kogemuspunkte, mida saab kasutada vanade või uute omaduste edasi arendamiseks. Mõnus meelelahutus, mis on ka eluliselt ja elu jätkamiseks tähtis.

Platvorm: Elu
Reeglid: Austa vastassugupoolt. Austa oma partnerit. Ära kunagi muutu laisaks.
Mängitavus: 8/10



Ja koht nr 1:
Inglid ja Kuradid

Suure üllatajana on edetabelisee kerkinud üpris uus mäng nimega Inglid ja Kuradid. Sisu seinseb selles, et pead rohkemate ja vähemate isiklike ressursside abil hindama, kas lähedases inimeses on peidus rohkem head või halba. Egoistid on halvad, altruistid head, kinnised inimesed halvad, avatud head jne. Iga hea ja iga halb omadus annab teatava hulga kas siis positiivseid või negatiivseid punkte. Punktisummat kokku arvutades võid seega visuaalselt hinnatavale vaimusilmas kas siis sarved ja saba või oreooli külge maalida.

Platvorm: Elu
Reeglid: Kehtib duaalsuse reegel. On halb ja on hea. Tunnista mõlemat. Käitu vastavalt duaalsusele.
Mängitavus: 9/10




0 kommentaari: